Üzemanyag adalékok

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy különböző kutaknál történt tankolások után nem ugyanúgy működik az autó, nehezebben indul, többet fogyaszt, változik a teljesítmény, stb.
 

Ezeket az  azonnal érzékelhető változásokat még rákenhetjük a különböző szolgáltatókra, de azt már nem, hogy az utóbbi években egyre gyakoribbak a csillagászati összegeket felemésztő adagoló-meghibásodások még akkor is, ha állandóan a”legjobb”helyről tankolunk.  

A főbűnös a gázolajba kötelezően, max. 7%-ban belekevert biodiesel komponens.     

A „változó” üzemanyag minőség következményeit akkor tapasztalhatjuk meg igazán, ha megnézzük, hogy mit tartalmaz az üzemanyagtartály alján összegyűlt elegy, melyet üzemanyag gyanánt vásároltunk. A mai bonyolult, nagynyomású diesel adagolórendszerek különösen érzékenyek erre a problémára, hamarabb elkopnak, beragadnak , kokszosodnak, eltömődnek. Hiába a finom szűrőrendszer, a gázolaj kémiai hiányosságait, a szükséges tisztító-kenő adalékok  hiányát nem tudják kiszűrni. Kell hát valami védelmet nyújtani, ha nem akarunk idő előtt méregdrága javítási költségekbe belefutni.

Íme egy hiteles történet: http://autotechnika.hu/uploads/files/lapszamok/2013/04/57.pdf  

A Dízelbefecskendező Eszközök Gyártói Szövetsége (FIE) állásfoglalása az alábbi linken olvasható: 

http://autotechnika.hu/uploads/files/lapszamok/2013/08/54-55.pdf

Diesel adagolók időszakos tisztítására a kanadai Kleen–Flo cég Flo-795 (354 ml) injektor tisztító termékét ajánljuk. Rendszeres használatra ez kb. 270 liter gázolajhoz elegendő. Saját tapasztalatunk, hogy első alkalommal egy flakont 70-80 literhez öntsön be és csakhamar érezni fogja a változást.

40261_image001.jpgVíz a gázolajban komoly ellenség, melyet betankolhatunk a kútról, de bejuthat a levegőből is a tank szuszogóján keresztül, melyből éjszakai lehűlés esetén a víz lecsapódik a hideg tartály falára. Régebben, az üvegharangos gázolajszűrő esetén könnyen észre lehetett  venni és időben leereszteni az összegyűlt vizet, de ilyet manapság nemigen találunk személyautóknál.

Erre a gondra megoldást jelent a diesel üzemanyag adalék, Flo-991 (150 ml), Flo-992 (0,5 liter), Flo-993 (1 liter), Flo-994 (4 liter), amely nemcsak eltávolítja a vizet, hanem komoly tisztító-kenő hatása is van. Nálunk elsősorban dermedéspont csökkentőként ismert, de egyre többen vannak akik a vízeltávolító hatása miatt nyáron sem mondanak le a rendszeres használatáról.

40261_image003.jpgSzállitmányozó cégek jelentős fogyasztáscsökkenést is észleltek, ami abból adódhat, hogy a tiszta adagolórendszer tökéletesebb égést eredményez. A termékek elérhetőek benzin üzemű gépjárművekhez is.  

További információk a Kleen-flo üzemanyag adalékról és üzemanyag rendszer tisztítóról: 

14/11/2013, 15:46
uezemanyagadalekok-szerepe Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy különböző kutaknál történt tankolások után nem...
16/10/2013, 12:56
adagolok-injektorok Az üzemanyag adagolók, befecskendezők feladata az üzemanyag égéstérbe juttatása a megfelelő pillanatban,...

Kosár

 x 
A kosár üres

Belépés

Üzemanyag adalékok

Üzemanyag (benzin, Diesel) adalékok

- Nö a teljesítmény és az
  élettertam

- Csökken a fogyasztás és
  a károsanyag kibocsájtás

- Könnyebb hidegindítás
  dermedésgátló hatás
 

XADO Revitalizálók

Xado autó javítás | motorolaj adalékok

1